Onpas kulunut aikaa edellisistä kirjoituksista................

Huhti- ja toukokuun vaihde on mennyt nopeasti. Paljon on kerinnyt tapahtumaan. Meille syntyi keskiviikkona 9.4.2007 tyttö-vauva, jonka nimeksi tulikin Aino Emilia Nuutinen. Tämän käskyttäjän komentojen mukaan ollaankin yritetty elellä jo n. kuukauden verran. Arilla on viimeinen sairaanhoidon- ja huolenpidon toppi menossa, joten gerbiili asioiden hoitelulle ole ollut hirveästi aikaa. No tilanne tuleekin onneksi helpottamaan, kun koulu loppuu ja alkaa varsinainen työelämä.

Gerbiilirintamalla ei nyt ole hirveästi tapahtunut mitään. Helmikuun poikasetkin ovat kohta omissa uusissa kodeissaan. Vielä 3 pentua odottaa uuteen kotiin lähtöä (lappeenrannan näyttelystä lähtevät). Myytäviä gerbiilejä ei ole tällä hetkellä yhtään. Kaikki poikaset menivät ja uusia pitäisi tulla sitten kesäkuun puolella. Saimme astutusmenetelmällä astutettua meidän iki ihanan Roihuttaren (nutmeg). Tämä astutettiin meidän omalla kasvatilla Kadotetun Pimeyden Ruhtinas (nutmeg). Tämä yhdistelmä tulee olemaan hyvä, koska molemmilla vanhemmilla on hyvä väri, eikä tyyppikään ole huonommasta päästä. Kuten Roihuttaren ekasta poikueesta näkeekin.. Osa oli tyypiltän ihan kivan näköisiä ja ikäisekseen hyvän kokoisia. Joten odotukset ovat korkealla tämän yhdistelmän suhteen. Tietysti taka-ajatuksena olisi saada yellow nutmeggia, joka tulee olemaan yksi kasvatusväreistämme. Muutama yellow nutmeg kasvatti on jo syntynytkin, mutta muutama on sitten tapaturmaisesti kuollut. Mutta kyllä se siitä, tästä se lähtee...

Muutama eläin lisäyskin tulee lähiaikoina. Lappeenrannan näyttelystä, saamme Vulpix-gerbolasta odotetun nutmeg pied naaraan. Kasvatusväreihimme tulee pienimuotoisesti pied-lisäys. Kuviollisia gerbiilejä meillä ei nyt tule syntymään hirveästi. Mutta onpahan lisää mielenkiintoa gerbiilikasvatukseen. Joku vaan vois sanoa, miten kasvatus onnistuu pienellä eläin määrällä? Siinäpä on hyvä kysymys : ) Kumminkin kasvatus vaatii jatkuvuutta, muuten saattaa helposti käydä niin, että ei ole mitä käyttää. Eikä päästä tavoitteeseemme. Mutta pied-eläimiä tulee jossain vaiheessa väreissä; black, nutmeg ja yellow nutmeg. Mutta kuviolliset eivät ole meidän juttu.  Muut muunnokset ovat vallanneet meidät täysin ja näitä tulee syntymään enemmän. Black-kasvatus tulee pienentymään ja on ollut meillä laskussa koko ajan. Syynä värin älytön HAASTEELLISUUS!! joka välillä vie hermot. Mutta black KASVATUS EI MEILTÄ LOPU! Niitä syntyy vaan sitten harvemmin. Niin ja tulee meille Jennyltä yksi uusi vieras-sukuinen black-naaras pentu : ) ehkä me saadaan vielä jotain aikaseks blackinkin kohdalla.

Hyppymyyrä lajit tuplaantuvat meidän talossa..

Aavehaltian kasvatuksesta meille tulee toukokuussa ensimmäiset degu-vaavit. :: ) toinen näistä on värivirheellinen marked-agouti ja toinen ihan tavis agouti. Näiden elämään tullaan sitten lähemmin tutustumaan. Ja ehkä lämmittämään meillekin deguilua. Mutta ei huolta ei näitä tule kuin kaks ; ) eikä tarkoituksena olisi ruveta kasvattaa. Vaan ihan kivana lisänä menis.

Mutta tässä meidän kuulumiset lyhykäisyydessään...